20.3.2024 Předmětem stavby je rekonstrukce mostu ev. č. 4688‐2 a přilehlého úseku silnice III/4688, jedná se o novou trvalou stavbu, tj. stržení a výstavby nového mostu namísto původního. 

15.3.2024 bylo staveniště předáno zhotoviteli. Zhotovitel představil závazný harmonogram prací, který byl po připomínkování odsouhlasen. 

18.3.2024 začalo ohlášené a povolené kácení stromů, nutné k vytvoření prostoru pro přeložku inženýrských sítí a stavbu provizorní lávky, která umožní chodcům a cyklistům přechod přes kolejiště po úplné uzavírce stávající konstrukce mostu. 

20.3.2024 zhotovitel v spolupráci se Správou silnic moravskoslezského kraje zahájí množství úkonů, které nebudou pro občany a návštěvníky Karviné až do úplné uzavírky mostu postřehnutelné. Zejména ruční kopání sond, vytvoření sarkofágu pro ochranu plynového potrubí, příprava přeložky sítí, kanalizace, veřejného osvětlení, kamerového systému apod. Tyto práce jsou však mimořádně důležité pro další rychlou, kvalitní a zejména bezpečnou realizaci další výstavby.  

Od 15. 4. 2024 se předpokládá úplná uzavírka popsaného úseku ul. Havířská pro veškerou dopravu. Chodcům a cyklistům bude nadále umožněno přecházení a přejíždění mostu po určené trase přes provizorní lávku. Do konce dubna bude probíhat odstrojování mostu současně se stavbou osvětlené provizorní lávky pro pěší a příprava na také demolici mostu v kolejišti.

Od 1. 5. 2024 bude zahájena demolice mostní konstrukce. Doprava povede po objízdné trase po ulicích Rudé armády, 17. listopadu, tř. Osvobození a Havířská. Pro pěší bude umožněno přecházení po provizorní lávce.

Od listopadu 2024 zahájení zkušebního provozu s důrazem na bezpečnou a bezproblémovou funkčnost mostu.

Veřejnost bude nadále průběžně informována prostřednictvím webových stránek moravskoslezského kraje a Správy silnic p.o.

 

Stavba bude financována z účelových prostředků Moravskoslezského kraje

Smluvní doba výstavby je 200 dní

Zhotovitelem stavby je společnost Strabag a.s., se kterou byla uzavřená Smlouva o dílo