16.4.2024 Upozorňujeme na dopravní opatření v souvislosti se zahájením stavby: „Silnice III/46211 – rekonstrukce mostu ev. č. 46211 - 7 přes Husí potok v obci Dolejší Kunčice“

Stavba bude prováděna na území obce Dolejší Kunčice., okres Nový Jičín, kraj Moravskoslezský.

Hlavním předmětem stavby je celková rekonstrukce silničního mostu na silnici III/46211 vedený pod evidenčním číslem 46211 - 7. Nový most nahradí stávající, který je ve velmi špatném stavebnětechnickém stavu a současně zkapacitní průtočnost toku Husí potok. Realizace stavby vyžaduje mimo rekonstrukci mostu i opravu části navazujících nábřežních zdí a části silnice v délce cca 45,0 m, z důvodu výškového napojení. Silnice III/46211 bude zachována ve stávajícím směrovém i šířkovém vedení. Na mostě bude osazeno na vyvýšených římsách mostní zábradlí se svislou výplní. Dno koryta Husího potoka pod mostem a v místě nábřežních zdí bude odlážděno lomovým kamenem do betonu s přes spárováním, ukončeno příčnými prahy a kamenným záhozem.

Termín realizace : od 15.4.2024 – 14.7.2024

Rekonstrukce mostu bude prováděna za částečného omezení dopravy. Osobní, autobusová a pěší doprava bude vedena po mostním provizoriu vpravo od mostu a po provizorní komunikaci provedené na stávající obslužné komunikaci. Na provizorní komunikaci bude provoz střídavě řízen semafory. V době stavby bude na komunikaci III/46211 omezen vjezd nákladních automobilů s hmotností nad 12 t s výjimkou autobusů.