17.8.2022 Jedná se o souvislou opravu povrchu stávající silnice III/4698 v úseku mezi obcí Darkovice a koncem průtahu městskou části Hlučín – Darkovičky, v úseku km 2,438 – 4,823 sil. provozního staničení od SDZ Konec obce Darkovice ve směru na Darkovičky do křižovatky se sil. III/4695 (ul. Vřesinská) v Darkovičkách. Celková délka opraveného úseku silnice cca 2,4 km.

Místo stavby:

 

 

- Objednatel: Správa silnic Moravskoslezského kraje, p.o.
                     Vodovody a kanalizace Hlučín s.r.o.
-  Zhotovitel: Strabag a.s.      
-  Cena stavby dle SOD: 27,0 mil. Kč vč. DPH
-  Financování: SSMSK (z rozpočtů SFDI) a Vodovody a kanalizace Hlučín
-  Skutečné celkové náklady stavby: 25,8 mil. Kč. vč. DPH                                                                
-  Finanční podíl SSMSK: 22,8 mil. Kč vč. DPH
-  Finanční Vodovody a kanalizace Hlučín: 3,0 mil. Kč vč. DPH
-  Termín opravy: 26.4. – 25.7.2022

 

- Rozsah opravy:

„Oprava sil. III/4698 Darkovice – Darkovičky“: byl odfrézován kryt vozovky a provedena pokládka 2 vrstvého krytu vozovky. Součástí stavby byla i úprava a pročištění napojení sjezdů na přilehlé pozemky, seříznutí a zřízení krajnic z recyklátu a také pročištění a reprofilace stávajících otevřených silničních příkopů. V rámci stavby došlo k obnově propustku pod silnicí III/4698 v km 3,223  před Darkovičkami a opravě horské vpusti na začátku úseku před Darkovicemi.

 

„Oprava povrchu silnice III/4698 Darkovičky – průtah“: byl odfrézován kryt vozovky a provedena pokládka 2 vrstvého krytu vozovky. Součástí stavby byla i výšková úprava mříží uličních vpustí, poklopů šachet kanalizace a krycích poklopů IS ve vozovce, dále i úprava napojení sjezdů na přilehlé pozemky, seříznutí a zřízení krajnic z recyklátu.

Na závěr byla provedena na celém úseku stavby obnova vodorovného dopravního značení.