12.8.2020 Aktuálně prováděné a provedené práce:

  • Dokončování odstraňování podkladních vrstev vozovky a zahájení jejich obnovy v místě autobusových zálivů (náhrada stávajícího asfaltového krytu za kryt betonový)
  • Odstranění podkladních vrstev vozovky na první polovině okružní křižovatky ulic Těšínská / Petřvaldská
  • Dokončování odstraňování podkladních vrstev vozovky v místě středových ostrůvku a vysazených ploch u přechodů (náhrada původních betonových zábran za plnohodnotné ostrůvky s okrasnými rostlinami popř. osazení dlažby)
  • Dokončování rekonstrukce silničního odvodnění
  • Zřizování kamenných obrub a kamenné přídlažby v místě středových ostrůvku a vysazených ploch u přechodů
  • Dokončení předlažby a výškové úpravy kamenné přídlažby společně se silničními obrubami
  • Dokončování odstranění naplavenin v místě vtoku a výtoku dílčích propustků a mostu stavby a přípravné práce pro sanaci spodní stavby a pohledových ploch

Uvedené práce jsou i nadále koordinovány s plánovanou výsadbou v nově zřízených středových ostrůvku a vysazených chodníkových ploch (investor Městský úřad Radvanice a Bartovice).

 

Organizace dopravy

V úseku mezi ulicemi Fryštátská - Dvorová  je provoz i nadále částečně omezen. Došlo pouze k obousměrnému zúžení jízdních pruhů a přesunu stávajících zastávek.

Od 3.8. 2020 došlo však k uzavírce okružní křižovatky ulic Kaštanova x Petřvaldská pro individuální a nákladní dopravu, která je nově vedena po předem stanovené objízdné trase a to ve směru od Petřvaldu po silnic I/59 a dále pak po silnici I/11 ul. Rudná. V opačném směru od Havířova a Ostravy budou vozidla moci využívat objízdné trasy po silnici I/11 ul. Rudná – II/478 – III/4703 ul. Šenovská a MK ul. Pod Bažantnicí. Autobusová doprava vč. vozidel IZS využívají kyvadlového průjezdu přes okružní křižovatku pomocí upraveného tzv. bypassu, který je řízen světelnou signalizací.