17.8.2020 Dnes byl znovu spuštěn provoz po rekonstrukci a modernizaci okružní křižovatky silnice II/474 v Orlové u nemocnice. Stavbu připravila a zrealizovala Správa silnic Moravskoslezského kraje, p. o. z prostředků SFDI a práce trvaly 70 dnů.

Použitá technologie zajistí zvýšení únosnosti silnice v úseku 350 metrů s pomalou a zastavující dopravou o intenzitě 11 000 vozidel za 24 hodin.

V okružní křižovatce byl odstraněn původní prstenec z betonových kostek a odstraněn podklad v tl. 320mm. Dále byly provedeny sanace v tl. 170mm a položeny živičné vrstvy - horní podkladní vrstva z asfaltového betonu ACP v tl. 50mm, ložná vrstva z asfaltového betonu ACL v tl. 60mm a obrusná vrstva z asfaltového koberce SMA v tl. 40mm, a to vč. plochy vybouraného původního prstence. Nově byly osazeny obruby v délce 311m.

Součástí stavby byla rekonstrukce odvodnění v rozsahu 19 ks uličních vpustí s přípojkami a rekonstrukce autobusových zálivů.

Ve světelné křižovatce byl položen mastixový asfaltový koberec a obnovena semaforová smyčka. K ochraně chodců byly k přechodům zpětně osazeny betonové CITY Bloky.

Vodorovné dopravní značení se dokončí po vyzrání živic, bude modernější z plastu. Osazení optických čoček spolu s odolnější povrchovou úpravou přispěje k bezpečnosti a plynulosti dopravy.