6.2.2020 Sklady silničářů na celém území České republiky zůstávají plné posypového materiálu pro údržbu silnic. Peníze, které ušetří, tak zbydou na opravy dopravního značení nebo na údržbu zeleně podél silnic.

Správa silnic Moravskoslezského kraje díky mírné zimě uspoří poměrně hodně prostředků, se kterými se počítalo na zimní údržbu. „Když to srovnám s minulou zimou, pohybují se úspory v současné době kolem patnácti milionů korun.

Posypového materiálu jsme letos spotřebovali rekordně málo za poslední roky, co pamatuji,“ řekl technicko-provozní náměstek Milan Novák. Dodal, že údržba se prováděla zejména v horských oblastech, v ostatních částech kraje sypače vyjížděly v prosinci a v lednu jen sporadicky.

Ušetřené peníze použije Správa silnic Moravskoslezského kraje na letní údržbu. „Ty peníze se neztratí. O to více se po skončení zimy udělá oprav vozovek, dopravních značek a svodidel, budeme moci více investovat do údržby příkopů a zeleně. Máme na starost asi 2700 kilometrů silnic, na kterých je pořád co dělat,“ dodal Novák.